HeartMath

HeartMath Inner Balance


Man kan bedst beskrive HeartMath som et meditationsværktøj, der tager udgangspunkt i åndedrættet. HeartMath Inner Balance er et tilbud til dig, der gerne vil lære at skabe og mærke ro og overskud inde fra. Siden 1991 har HeartMath Instituttet forsket i stress, psykofysiologi, hjerte/hjerne interaktion, optimal præstationsevne, samt teknologi til forbedring af følelsesmæssig og generel sundhed. Her hjemme benytter eksempelvis Team Danmark Heartmath metoden til atleter.


Gennem en helt enkel meditationsøvelse i tre trin opnår man ”Coherence”, som er en behagelig tilstand med ro, følelsesmæsssig modstandskraft og stabilitet, og en tilstand, der er så langt væk fra bl.a. stress og angst som overhovedet muligt. Ordet coherence dækker et samspil mellem hjerne, hjerte, nervesystem og organer. Når vi er i coherence udvikler vi foryngelseshormonet DHEA og skaber tilstanden kortical formidling – kommunikation mellem hjerne og hjerte. Man kan ligefrem tale om, at HeartMath kickstarter kroppens egen kemi, og trækker os væk fra de tilstande vi er i, når vi er stressede eller angste.


Når vi er stressede eller angste, så producerer vi stresshormonet kortisol. Det kan være gavnligt i her-og-nu situationer, hvor vi har brug for at kæmpe eller flygte. hvilket er godt når det gælder tilspidsede eller ligefrem farlige situationer her og nu. Problemet er bare, at de mekanismer, der udløser kortisol ikke skelner mellem almindelig hverdagsstress eller hvis man er i overhængende fare, som hvis der skulle dukke en tiger op.

Kortisol svarer til at træde hårdt på speederen og det er der ingen der holder til på den lange bane, for kortisol er på rigtig mange parametre ødelæggende for vores fysiske og psykiske helbred.


I en tid, hvor stress og angst har fået en betragtelig plads i vores samfund, er HeartMath meditation et kærkomment bud på, hvordan man kan bringe sig selv i en sund tilstand med psykisk/fysisk balance. HeartMath er nemt at formidle og forstå, fordi det er visuelt overbevisende og troværdigt kva den grundige emperi. Det er let anvendeligt og overkommeligt takket være den enkle præsentation, og der kræves ikke en timelang meditations-praksis. Alle kan være med, trænede som utrænede, og HeartMath giver den enkelte mulighed for at komme i kontakt med sig selv på en

måde, som er et effektivt, sundt og livsforandrende tilvalg i forhold til den tid vi lever i.


Jeg kan tilbyde dig 1:1 forløb eller du kan deltage i små

grupper med 3-4 personer. Gældende for begge

muligheder er, at vi sammen gennemgår dine ønsker og

behov, din nuværende situation, samt hvordan hvordan

dit liv har udfoldet sig i forhold dér hvor du er lige nu.

Her fra vil du blive undervist i den enkle meditation,

introduceret til udstyr og aflæsning heraf. I forbindelse

med et typisk 1:1 forløb, så mødes vi 5 gange, og hvis

du er interesseret i et gruppeforløb, så varer de gerne 2

måneder ad gangen. Under forløbet vil du modtage

biofeedback via målinger foretaget ved hjælp af

HeartMath udstyr, samt guidninger til at fokusere på

vejrtrækning og opmærksomhed. Dine resultater

sammenlignes fra gang til gang, for at følge din udvikling.
                                                                                                          


                                                                                                           ”Jeg er overrasket over den tydelige forskel fra før til efter øvelsen. Det er som at gå fra et rum til et andet. På den ene side, så virker det så mærkeligt, men samtidig meget logisk. Lea er virkelig kompetent til at forklare og guide gennem forløbet.

Alle burde prøve det”                                                  - Michael


”Lea har bogstaveligt talt lært mig at trække vejret helt ned i maven. HeartMath og Lea´s tekniske tilgang har for mig været den perfekte måde at lære at få ro, skabe balance og trække vejret – uden at det bliver for helligt.                      

                                                                                             - Zia


”En kollega spurgte om, hvorfor jeg er så glad. Fortalte om HeartMath. Når jeg har været hos dig, så kan jeg mærke det på mit humør 2-3 dage efter.”                                        

                                                                                           - Mette


unsplash