Barn af alkoholiker

Barn af alkoholiker


At vokse op med en alkoholiseret forældre giver en række personlige og smertefulde erindringer, samt udfordringer langt ind i voksenalderen. Dét at være barn af en alkoholiker sætter sine spor, for vigtige dele af barndommen er sjældent gennemlevet på sund vis.


Blot for at nævne nogle få problemstillinger ud af rækken af mange, så døjer børn af alkoholikere med dårligt selvværd, tilsidesætter egne behov, er overansvarlige og har oftest problemer i forhold til relationer til andre, fordi opvæksten har været præget af forladthed, manglende kærlighed og nærvær fra en eller begge forældre.


Jeg kan tilbyde terapeutisk rum, hvor din unikke historie kan folde sig ud, og give støtte til at finde et sprog for de følelser, som knyttes til at være voksent barn af en alkoholiker, og via små skridt finde ud af, hvilke behov som længes efter at blive dækket. I terapien belyser vi dine iboende ressourcer, finder redskaber til at fastholde den positive vækst hen i mod et tilfredstillende liv.
Jeg er så glad for udviklingen med min datter. Hun har med din hjælp - fra at være en angstfyldt og traumatiseret pige - arbejdet sig op til at være en selvstændig, reflekterende person med sund opretholdelsesdrift, livskraft og livsglæde. Altsammen hånd i hånd med selvindsigt, der giver hende ballast, når gammel sorg og angst viser sig. Hun er en sensitiv og skrøbelig person stadig, men balancen er til at få øje på. Du har haft så fin en følelse og et så godt terapeutisk greb for og om hende. Det har handlet om hende og ikke om dig, og hun har følt sig set og hørt og respekteret. Din måde at tackle vores samarbejde på har været rørende, synes jeg, og næsten lidt ekstra terapi til mig oven i hatten.


- Trine

unsplash